Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Död i mitt baksäte

Påväg till min bil stannar du på trottoaren. Såg du ekorren? Jag hinner inte svara innan du kommenterar hur det luktar jord från de nyplanterade rabatterna. Påväg till min bil vill du först stanna vid en bänk. Vi sätter oss, fast vi egentligen hade brottom. Men du gör så, du gör alltid så. Stannar mitt i ruset. Jag älskar det med dig. Vi delar på din vattenflaska medans du kommenterar alla människor som skyndar förbi påväg till jobbet. Du ser dom. Du ser allt det lilla som egentligen skulle vara det stora. Men jag ser bara dig. Du målar världens färger. Och jag kan bara se dem genom dina ögon. Vi har inte brottom längre. Du satte just tiden på paus. När du trycker på play är vi påväg till min bil igen. Så levande på riktigt. I min bil tar du en till kork, först då kan jag förstå. Precis innan man dör lever man. Du dör i baksätet av min bil. Ingen hjärt och lungräddning kan rädda dig. Jag kan bara få din kropp att fortsätta konserveras på jorden. Men du är död. Framåtstupa sidoläge hjälper inte dig. Jag kan bara ge dig en till kork och se på när skuggan av dig är kvar hos mig. Jag måste lära mig att säga farväl. Men först vill jag bo i minnet av dig lite till.




Fri vers av A Svahn
Läst 133 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-08 22:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A Svahn