Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En lektion i den arkaiska skrivarskolan

Läs en famlande diktrad i text av skribent
utan hand, utan händer.
Översatt sedan tryckt och fördelad i band
och i ex här till fyrtio länder.

Överläst och bedragen, vid skugga som hänt
genom taklampans svajande ränder.

Vad en grästuvas gråt under herrelös bok
rent betyder ska snart öppnas upp.
När en målvakt av ord, en gestalt på vår jord
i ditt huvud så taklampan tänder.




Bunden vers (Rim) av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-20 10:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP