Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tecknar ej.


Omloppet

[EN SKÄMTTECKNING I FYRA BILDRUTOR]








Exteriör. Kommunal idrottsplats eller dylikt.















1

Solig vårdag. Två grabbar strosar runt på löparbanorna. Cirka sju år gamla. Rimligen glada och nyfikna. Bär var sin ryggsäck eventuellt. På läktarna i bakgrunden sitter papporna.



Pratbubbla:

– Kompis, vad sägs, ska vi löpa ikapp?






























2
Svettig sommarnatt. Grabbarna har vuxit. Cirka tjugoett. Vilda i blicken och med allt möjligt i händerna: jointar, ölflaskor, snabbmat, “frimärken”, pengar, kondomer, ficklampor. (Idrottsplatsen är obelyst.) Förslagsvis, kan de ha på sig badbyxor, ifall det annars blir för svårt att föreställa sig tiden på året i och med tiden på dygnet. Läktarna syns knappt.



Pratbubbla:

– Barnsligt! Vi löper istället nån risk!






























3
Mulen höstmorgon. Killarna har mognat. Cirka fyrtiotvå. Stressade. Förslag på klädsel: tajts och sweatshirt, löparskor. Tunn mössa på den ene. Kanske en vigselring. Framplockad iphone i handen. I en tankebubbla ser man skärmbilden: Stegräknarapp. Informationsklotter. Läktarna är tomma. Två bilar står parkerade någonstans i bakgrunden.



Pratbubbla:

– Tänk om vi löper typ ut eller nåt!






























4
Klar och snötäckt vinterdag. Löparbanorna är tomma. Männen sitter nu själva på läktarna. Har börjat bli gubbar. Cirka sjuttio. Kikar ut över den öde idrottsplatsen tämligen lugna.



Pratbubbla [kan delas itu om så önskas, varvid gubbarna får var sin replik]:

Förlöpa blir sejfast … om än lite trist.















Ang. replikerna: Vem som säger vad kvittar egentligen.




Övriga genrer (Satir) av Onward
Läst 94 gånger
Publicerad 2022-09-22 11:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Onward