Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fattigdom och misär

Fattigdom och misär
Är som gödsel för religioner
Okunskap och inskränkthet är
Som religionens tillväxthormoner

Med hot om dom på den yttersta da´n
Håller religionen massan i styr
Det gäller kristen likväl som muhammedan
Det är en välgenomtänkt dressyr


Att skriftens ord blint tro uppå
Är en gärning som är en gud till behag
Och att i hans namn mord begå
Går ju bra när hans ord är din lag




Övriga genrer av michael ringhald
Läst 41 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-09-26 19:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

michael ringhald