Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På ett ölschapp

På ett ölschapp
Här på väster
Där finns en bra orkester
Där ordnas ofta fester
Till exempel till Sylvester

Ägar´n heter Chester
Och han är en riktig mäster
På att traktera alla gäster
Med snaps och smörrebröd


Och när orkestern spelar um-pa-pa
är varenda gäst så mäkta full och gla´
man bjuder upp sin moatjé
eller den som sitter strax brevé

och när golvet gungar av all dans
och alla pannor har en svettig glans
och man är svettig, trött och mör
ett väldigt bullrande man hör

för

in rullar då ett ölfat
en kagge av digraste slag.
En sorts flytande mjölmat som har fått jäsa ett tag

Man dricker och man flörtar Alla är som i extas
Från dansgolvet man störtar för att hinna få sig ett glas


Och när som alla har tömt stopen
med denna stärkande brygd
så ekar ljudligt parningsropen
och man struntar
i sin
dygd




Bunden vers (Rim) av michael ringhald
Läst 62 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-03 19:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

michael ringhald