Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INGENTINGET

INGENTINGET

Den intighet jag här grubblar på
Är ett fullkomligt avsaknande av allt
En tomhet som är så svår att förstå
Ett absolut ingenting alls överallt

Där finns ingen längd och ingen höjd
ej heller någon bredd
den är varken rak eller böjd
och heller aldrig sedd

Det är så fullkomligt tomt som det går
Total avsaknad av ingredienser
Det finns inget som den tomheten slår
Och dessutom saknar den gränser

Och där existerar absolut ingenting
Varken ljus eller minsta partikel
Ett absolut intet där inte något far kring
Nej där finnes ej ett endaste nickel

Och om det nu alls inte finns någonting där
Så kan ju ingenting där försiggå
Och om ingenting händer -jag lovar och svär
Så kan ingen förändring uppstå

Och om ingen förändring sig tilldraga kan
eftersom intigheten förblir som den är
Då är före och efter lysta i bann
Då är tiden där stationär

Så i ingentinget står nog tiden still
Emedan ingen förändring kan ske
Men om ett aldrig så ynka någonting förs till
Tickar tiden igång ett-tu-tre







Övriga genrer av michael ringhald
Läst 61 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-26 20:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

michael ringhald