Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänkte att jag skulle göra världen litet kallare och mörkare med en höstlåt...


Höstblues


Höstvinden längtar att få knacka
på dina väggars torra trä
Härligt är det att nu få tacka
markernas löv, bli grå som de
virvla likt minnet av en
gången sommars bus
gå genom gräs på vall och
nära kronors sus
blåsa mot dödax invid knuten
sjunga om ro med stämma bruten

Hästarna frustar slött i hagar
stampar belåtet i sin sol
Här höres ingen röst som klagar
spelmannen gnider sin fiol
Tonerna smeker varje
talja, tåg och sten
vinner sin väg till dig i
eftermiddagssken
vandrar på snickargubbens bockar
flödar, och trötta öron lockar

Det är just som du alltid velat,
falla i sömn och skugga bli
över en gård där älvor spelat
höstsångens sköra melodi
Dansen på logen blir en
dröm för daggens skull
Apeln är tömd på frukt och
äppelkorgen full
Gäckande liv, förnöjt du tänker
blickar mot pölarna som blänker.



25/9 2022




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-30 09:41



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Trots höstmörkret kan jag höra hästarna stampa takten till solig fiol...

Härlig visa med fin melankoli verkar det vara, ja, lagom mättade fraser av goda äpplen?!
2022-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP