Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oral historia utrotades, resten är Historia


Utrotningshotade minnen



degtråget var djupt, trät torrt, äldre än
huset det stod i att föda en hel gård, så
tung var degen att hon somnade med
nävarna djupt begravda med ansiktet
före

hon drogs död ur den jästa massan en
stund in på kvällen då männen kom in
hungriga från långa arbeten på fälten


Ingen mat, men en död i huset, igen


Osentimentalt men tungt begravdes
hon med kläderna på i en grund grav

kvällsmål uteblev, sorg, utmattning
och förtvivlan var nog för en dag till
så sömnen tog huset med tystnad


Tuppen gal likafullt igen, nästa jänta
tog degen på nytt, resten av folket sitt







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-04 23:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP