Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en livstid kan rymmas i ruset av en lycka


Om ett lyckorus



Vem sa att ingen kan leva på
att drömma,
när så få faktiskt vågat prova



Medan alla andra kivade om
rätt där andra hade fel, svalt
helt i onödan på grund av fel
syn på tillvaron från början

tog hon av sig barfota, stal
en häst och red rakt ut ur
bilden av livet som det var

-barbacka red hon till solen
gått ner igen, så många ner


hästen var trött, hon med så
hon lät den gå fri,
men den gick inte nånstans

där blev hon med sin häst


Ingen vet men gissar hon
levde lycklig även om det
bara var en hopplös dröm








Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-05 00:19



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ett jag kan försöka om och om igen. Det förstod jag till och med då jag såg bondfilmen 'Diamantfeber' med Chan Conery... som det nog int stavas... (är det ett engelskt ordstäv eller säger de det 'likadant' i Prag, på 'Prag'itiska') (Onödig förklaring, i Sverige det finns 'rikssvenska' och så finns det dialekter, litet överallt, till o me i 'Tokholmen...')
2022-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP