Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ett minne


Omvänd kausalitet

På ett nätforum skrev jag för några år sedan, utan att riktigt  veta varför,  att det skulle kunna finnas ”omvänd kausalitet”, där framtiden skulle kunna  påverka det förflutna.

Några dagar senare hyrde vi en film - det var före Netflix - och denna hade just det temat, hur någon i framtiden kunde påverka det förflutna, i detta fall så att en viss katastrof kunde undvikas.

Då tänkte jag först att det var ett exempel på synkronicitet, där samma idé som jag tagit upp på ett nätforum, också fanns med i en film som vi tittade på ett par dagar senare.

Så tänkte jag vidare: tänk om det jag själv upplevde var ett exempel på min idé, omvänd kausalitet, så att filmen på det temat, som jag såg vid ett visst tillfälle, påverkade mig bakåt i tiden att ge uttryck åt den idé som filmen förverkligade?

Det kändes lite märkligt…

 




Prosa av Algotezza VIP
Läst 74 gånger
Publicerad 2022-10-11 10:41



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jung var ett hjon.
2022-10-11

  Lustverket VIP
Skulle inte Jung tycka.
2022-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP