Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den som illa gör

 

 

kvinnors existens hotad

vissa män är desperata

tar till farliga metoder

kvinnors liv på skör tråd

 

onda tankar i mannens sinne

vet ej vad han ska ta sig till

kvinnan fri vill vara

ej vara mannens slav

 

väcker mannens ursinne

han slår, han hotar

kvinnan rädd men bestämd

mannen tappar kontroll

 

han slår besinningslöst

hans ilska inga gränser har

slutar inte slå

snart kvinnan stilla ligger

 

ett liv har släckts ut

mannen knappt fattar

det oerhörda han gjort

vill ha det ogjort

 

vet att fängelse väntar

men inser inte sin skuld

förnekar sitt uppsåt

hon var inte mera värd

 

en kvinnas liv är svårt

en kvinnas liv är hårt

att överleva våld och slag

att leva till nästa dag

 

den skräck och panik som finns

alltid i kropp och sinne minns

varför är det så här?

varför slutar inte män att slå?

 

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-10-13 16:21



Bookmark and Share


  Susen VIP
Våldet i nära relationer. Skrämmamde och ett stort mörkertal av drabbade. Tänkvärt
2022-10-16

  BenGust VIP
Ynkryggar som slår är rädda
att bli lämnade.
2022-10-16

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om våld i nära relationer, där dessvärre, många kvinnor mister livet.
2022-10-14

  angela Täubert fd Jansson VIP
De slutar inte slå för att de är stora kräk och vill ha kontrollen, makten.
Det finns INGA ursäkter för att använda våld i en relation!
2022-10-14

  Bodingen VIP
En utsatt jag känner fick för ett par år sen uppleva ombytta roller då hennes våldsbenägna föredetta fick sys med sjutton stygn då han råkade få ett "trubbigt föremål" i pannan när han gick till attack. Om han lärde sig nåt av den läxan vet jag inte men för säkerhets skull lever kvinnan och barnen ifråga än med skyddad identitet på hemlig ort. Skit på er ni ynkliga "män" som inte kan bete er.
2022-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP