Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slarv-Maja

 

 

en gång var hon ordentlig och noga

men nu är allting en enda röra

över hemmet hon alltid förfoga

ingenting hon ville förstöra

 

ja, allting var skinande blankt

numera det liknar en rövarkula

ja, detta är alldeles sant

nu hon inte bryr sig om minsta smula 

 

en trötthet så alldeles mäktig 

över henne tagit makten

hon som en gång var så präktig 

nu hon slagit av på takten 

 

ofrivilligt hon tvingas se 

det som en gång var stolthet 

känns som ingen ide' 

tappat del av sin identitet 

 

men imorgon ska hon minsann 

ta sig i kragen och röja 

först bort med allt damm 

på ryggen sin böja 

 

sedan dammsuga och torka 

ja, detta hon måste göra

hon måste detta orka 

samvetet viskar i öra

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-10-21 08:52



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
ja ibland blr det av att städa, allt för sällan kan tyckas stundom:)
2022-10-22

  Bodingen VIP
Ja men om denne Slarv-Maja tog hjälp av Saft-Maja, Baja-Maja, Krösa-Maja, Svarta-Maja och Lasse-Maja så går nog städningen undan som Rally-Maja :-)
2022-10-22

  Solstrale VIP
Ja namnet Slarv-Maja hade jag helt glömt. Och igenkänning i din rader ja det känner jag. Fick mig ett litet leende…
2022-10-21

  Susen VIP
Får lite askungekänsla när jag läser din text. Vila behövs också inte bara gno
2022-10-21

    Lena Staaf VIP
Här tror jag många kan känna igen sig. Ibland går allt arbete som en dans men ibland är man ledsen och trött och då fungerar ingenting. Lite stöd och uppmuntran från andra så kan man orka ta nya tag.
2022-10-21

  Sparvögat VIP
Är huvudet dumt få kroppen lida~
då får man ligga och kvida…

Fint tecknat om livets kamp!
2022-10-21

  Marita Ohlquist VIP
När man känner sig trött
måste man vila i lugn och ro
när krafterna återkommer
kan man städa och gno.
2022-10-21

    Music mind VIP
Det är inte alltid så lätt att vara så präktigt perfekt.
2022-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP