Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blindstyren

 

 

vad är det för regering vi fått?

blir det hackat eller malet?

av misstag vem får klä skott?

det här kan bli riktigt galet

 

nu vi satt båten i sjön

något instabil och rank

vi får nog be en bön

att vi klarar till närmsta hamn

 

oss väntar ett ovisst öde

det är hugget som stucket

det är de blå, inte de röde

jag tror jag flyttar till Phuket

 

att förstå deras mummel 

krävs en ordbok så diger

endast en storörad kummel

och kanske en papperstiger

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-10-19 08:46



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Höger, vänster, mitten, ditten och datten verkar inte spela nån roll och man ska ju inte måla fan på vägga men senast i september 2026 vet vi absolut garanterat svaret. OM vi inte tagit ytterligare steg mot en smygande demokratur då förstås.
2022-10-22

    Elisabeth Nilsson VIP
En helt relevant fundering. Men kanske ändå rätt att ge dem en chans.
2022-10-19

    Lena Staaf VIP
Berättigad upprördhet! Det enda vi vet säkert är att de kommer att jaga invandrare och fattiga. Hu, säger jag bara
2022-10-19

  Marita Ohlquist VIP
Det skall bli intressant
att se vad som händer
nu när makten ligger
i nyvalda händer.
2022-10-19

  Kungskobran VIP
Vi har en demokrati
den får man finna sig i
2022-10-19

  Cikoria Blå VIP
Bra diktat om aktuell situation.
2022-10-19

  Sparvögat VIP
Precis så…
2022-10-19

  Solstrale VIP
Så så bra formulerat kunde inte sagt det bättre själv! Ja de får snart veta på hut, sedan är det bara kolla vem som åker först ut!
2022-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP