Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag blir nog aldrig vuxen, ja'

 

 

nä, inuti bor det där barnet 

som inte vill va' stor 

som leker med garnet 

som är rädd för kor  

 

jag spjärna' emot allt jag kunde 

med alla de medel jag fick

men icke sa Nicke 

jag var nog en konstig prick 

 

jag låtsades jag var vuxen och stor 

fastän jag bara var ett barn 

jag var fast i andras klor 

jag var inte likadan 

 

när barnet är ledsen och gråter 

tröstar jag och kramar ömt 

hoppas att någon förlåter 

det som aldrig blev glömt 

 

nä, inte blir jag vuxen, ja' 

bär barnet så försiktigt 

jag sjunger tralala 

sjunga är ju viktigt 

 

ett barn är ju klurigt 

det ska ni veta

men också finurligt 

vad än må barnet heta 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-10-22 10:18



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Fint och ödmjukt skaldat om det inre barnet!
2022-11-02

  Bodingen VIP
Kanske dags börja bli lite vuxnare iaf, blir nog ett jäkla hallå på äldreboendena annars när min generation flyttar in ;-)
2022-10-26

  Marita Ohlquist VIP
Fint förmedlat om det inre barnet som finns kvar i vuxenlivet.
2022-10-24

  Susen VIP
Barnet inom som behöver omhuldas också
2022-10-24

  Kungskobran VIP
En pojke är alltid en pojke det är bara priset på leksakerna som ökar med åren.

2022-10-23

    Lena Staaf VIP
Det är nog viktigt att behålla barnet inom sig. Men ibland är barnet ledset fast det verkar sjunga så glatt.
2022-10-22

    Music mind VIP
Vi blir nog aldrig riktigt vuxna. Det är ju barnet inombords som håller vår nyfikenhet vid liv.
2022-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP