Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Denna text behandlar inte reell illasinnad kinesfientlighet utan hur den sinoimperialistiska regimen i Beijing hanterar kritik mot dess expansionism.


Kinapuffar


En sak vi skall se upp för det kommande året är "rasism mot kineser", som redan dykt upp en gång ganska så harmlöst kring detta med kinapuffar, men kommer nu var gång kineserna flyttar fram sina positioner. Taiwan är i siktet alltmer på allvar.

Håll ett öga på demagoger från maktmedia och vissa personer från organisationer som vet att utnyttja verkliga problem och göra politiska poäng av snömos. Nästa gång de skriver om "rasism" så handlar det om att skydda ett kinaintresse. Vapnet är redan i händerna på dem.

Visst är det fas-ism att inte vilja ha Huawei i telenätet? Jojojo.

Vi, som nation, är hyperkänsliga, på gränsen till kollektivt nervöst sammanbrott, kring vissa tabubelagda frågor och att skydda sin särart och frihet är ju tydligen ungefär samma sak som att kalla ett godis för kinapuffar. På den nivån har det lagts.

Om vi inte ser upp är det snart kinapuffarna som äter oss. Inte tvärtom.




Övriga genrer (Kåseri) av Koloristen
Läst 130 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-10-21 16:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen