Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkerskiftet

Universum susar i fönsterspringan
Natten är kall och stum
Det ekar av tystnad i mitt kranium
Skallbenet spänner av trötthet

Det som sker om hösten
kan inte mätas i sömn
På natten kryper det närmre
som en suggestiv viskning

Mörketskiftet sker oanmält
Sängarna blir till sarkofager
Ett alarm ljuder i graven
Tvingar de döda till arbete




Fri vers av Människohare VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-10-21 19:37



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Verkligen ett mörkerskifte.

Jag kände igen mig. Särskilt i dessa rader som får mig att fnissa:

"Sängarna blir till sarkofager
Ett alarm ljuder i graven
Tvingar de döda till arbete"

Höstens mörker är sövande!


2022-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Människohare VIP