Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett liv passerar på ett smutsigt hallgolv

Och dagarna passerar
medan mjölbaggarna
infesterar ditt skafferi
Din egen föruttnelse
i takt med komposten
som samlats under diskbänken

Reklambladen hopar sig
vid ytterdörren
Du är för trött för att gå
till återvinningsstationen
För lat för att tillverka
en "ej reklam, tack"-skylt
Låt produkterna marknadsföra
sig själva på ditt slitna hallgolv

Du åker samma buss
tur och retur varje dag
Med meningslösa människor
på väg till meningslösa jobb
hem till meningslösa familjer
och alla verkar tillfreds
med sin meningslöshet

Och nätterna återkommer
som sig bör inget mer med det
När byttes sängkläderna
Vari ligger nyttan att bädda rent
när du är samma gamla du
och mörket döljer alla fläckar

Att sova är att vakna
men sömn är för de välförtjänta
Din existens kvalar väl knappast in
tänker du i din långa vaka
i väntan på ännu en morgon
Ännu en dag i ett liv som ska slockna
Någon gång en vacker dag sägs det

Och du har sett dessa vackra dagar
passera i periferin genom ditt fönster
Hört skratten och känt grilldoften
Sett julbelysningen tändas
i grannarnas fönster och glöda
som demoniska ögon i mörkret

Snön kommer kanske
men slasket kommer alltid
och fyller din hall
tillsammans med reklambladen
som ska uppblötas och
torka sig skrynkliga
liksom ditt ansikte ska åldras




Fri vers av Människohare VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-12-23 17:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Människohare VIP