Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Psykiater, ordförande för Vänsterpartiet, kulturminister, mycket duktig fotbollsspelare, jazzpianist, presidentkandaidat och sexbarnsfar


En poet - Clas Anderssom




"Jag har all tid i världen"

""Jag älskar sättet/ vinden går i hennes hår/ Jag älskar när hon går".

Genom rågåkern går en döende man... "...han lyssnar noggrant/ till allt han sedan inte kommer att höra".

Erotiskt. ""Inte en strimma av eftertanke vid horisonten/ Just när vi älskar stiger ön ombord".

Den trasiga. ""Det var hon, det var hon som en gång/ gömde på glädjens kärlekens tillhörighetens/ alla möjligheter".

En bön för de kärlekslösa. "Låt regnen strömma över alla som stängts ute/ från den barnsliga kärlekens ljus".



Han skrev 27 diktböcker och blev 82 år gammal. Född och död i Helsingfors.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-10-23 17:08



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En underbar poet!
2022-10-24

  Minkki VIP
Ja, det var ett fint program. Och många bilder från Storyville, som lagt upp en fin minnesplakett på bergväggen vid uteterrassen där han spelade så många somrar...
2022-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP