Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En brandfackla på vers. Sensmoral: Det finns inget "de", vi är alla "vi".


Ingen som var på plats


I
Ingen som var på plats begriper
hur våldet kan gå före rätt,
därtill utan med en nöd som kniper,
för en befäst etikett
Det var inget anfall, det var en sjal
en tyglapp, men satt dock fel
i ögonen på en terror total
en regim som är född utan själ

Ingen som intet ser kan veta
hur fruktansvärt fången man är
som kvinna i sjalen, varma, heta
hotad av hård militär
Det är inte människor, redskap blott
som slår mot de bundnas hår
och blir aldrig nöjda, kallar för brott
det som Friheten kallar för vår

II
Tänker du som rasist då säga
att sådan är invånar’n där
som aldrig har hört om Tor och Freja
eller har svenskheten kär?
Vi vill alla leva i ro och fred
och äga vår egen kropp
så skulle du inte flykta du med
från en flagga av ondska i topp?

Alla som var på plats vill leva
i landet de föddes uti
men tvingas nu kanske ändå att stäva
bort mot en periferi
Det är inget anfall att för sitt liv
fly undan en diktatur
det är bara självbevarelsens driv
den som hör till en mänsklig natur.



7/10 2022




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-10-24 20:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP