Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PM I KLIMATKAMPEN

Det går att leva på en god nivå,
att leva bra men också leva rätt. 
Istället för att bila kan man gå,
ta bussen, cykla eller andra sätt. 

Istället för att flyga kan man nå
destinationen via tågbiljett.
Ibland är det helt enkelt bara så,
att man får stanna hemma, rätt och slätt.

Det går att spara mat i sin depå,
så morgondagen också gör en mätt
och inte slänga saker, hej och hå,
men återbruka dem med sans och vett.

Sortera soporna är inget fasligt schå
men gör det enklare att göra livet lätt.
Man måste ovillkorligen förstå,
att man har ansvar för sin egen plätt.

Det går att leva enklare och rätt
och i klimatets kris rakryggad stå.
Att både tänka långt och tänka brett
bör för klimatet goda följder få!




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-30 14:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP