Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vindar

 

 

än dröjer sommarens vindar

viskar "glöm ej mig"

tar snart ett sista farväl

höstens herre bankar på porten

 

frostig och bister är hans min

träden skakar av sig sista löven

marken lyser som av guld

solen strålar som aldrig förr

 

till vila allting går

kommer igen nästa vår

tills dess vi vänta får

över naturen vi inte rår

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-10-31 10:43



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
I filmen Jack eller frost så får vi se kampen mellan metaforen ont och gott, kylan vintern frosten kontra det inres längtan efter kärlek/värm… din diktning ger tonvikten på just detta och lekfullt gestaltar du känslan i naturlyrisk harmoni!
2022-11-02

  Susen VIP
"Marken lyser som av guld" höstens skönhet här framfört i vacker text
2022-11-02

  Sparvögat VIP
Du tecknar underbara bilder av årstidens vandring…
2022-10-31

    Music mind VIP
Du skriver så vackert om årstiders cykel.
2022-10-31

  Marita Ohlquist VIP
Vi bär sommarens vindar i våra minne
en underbar tid att tänka på
när man längtar efter tunna kläder
men har skor och vinterjacka på.
2022-10-31

  louisegirl
Så fint om hösten/vintern!
Tycker om!
2022-10-31

  Kungskobran VIP
Fint om höstens över
gång till vinter
Tänk om man kunde
gå i ide

2022-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP