Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att känna så

 

 

ingen tid för ånger

ingen tid för grubbel

så många gånger

det varit trubbel

 

nu är dags för nya tider

nu ska här glädje råda

vart än tiden lider

du ska aldrig förråda

 

din själ, ditt hjärta

aldrig du ger det åter

så mycken smärta

nej, du aldrig förlåter

 

så stark och oförvägen

så stolt och bestämd

du tar den andra vägen

njuter av din hämnd

 

att känna så förbjudet

 du känner så ändå

han bröt mot sjätte budet

varför mot någon göra så

 

låt såren sakta läkas

låt det goda i dig råda

över gammalt ej kräkas

det skadar bara båda

 

mot det onda bär en sköld

skydda din såriga kropp

den andra är bara en böld

för dig finns det hopp




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-11-02 09:55



Bookmark and Share


  Örjan Noreheim
Bra, lagom och genomtänkt. Dessutom på rim. Snyggt.
2022-11-07

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet av bearbetning efter ett svek.
2022-11-02

  Sparvögat VIP
Fint fångat~om vägen
till inre läkande…
2022-11-02

  Solstrale VIP
Gott format och liknelserna metaforerna säkra glittrar fint!
2022-11-02

  Marita Ohlquist VIP
Jättefin text om att lämna det gamla och se fram mot det nya.
2022-11-02

  Susen VIP
Fint fångat om sår som smärtar men som här inger hopp och tröst
2022-11-02

    Music mind VIP
"låt såren sakta läkas
låt det goda i dig råda
över gammalt ej kräkas
det skadar bara båda"

Fastnar för denna biten. Väldigt smärtsamt. Det känns.
2022-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP