Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finna vägen

 

 

i ödmjukhet jag böjer mig för livet

detta underbara, älskade

som jag fått mig till skänks

jag föddes nyfiken och glad

om än början var smärtsam

 

lusten att upptäcka och lära

var för mig en värdefull gåva 

världen var som en vacker saga 

att upptäcka det skrivna språket

att själv forma orden var magiskt 

 

men snart mörka skuggor föll 

livet färgades av verkligheten 

den var inte bara solig och ljus 

nu följde år av misstro och rädsla 

min värld hade krackelerat

 

min tro på det goda hade fått sig en törn 

att våga lita på andra var svårt 

men min livslusta kunde ingen ta ifrån mig 

min kärlek till livet och det fina fanns ändå kvar 

en inre kraft drev mig att inte ge upp

 

i ödmjukhet jag böjer mig för livet 

detta underbara, älskade 

som jag fått mig till skänks 

med glädje välkomnar jag varje ny dag 

det mörka håller jag på avstånd 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Öknens Ros VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-11-07 09:21



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Mörker och ljus, livet i ett nötskal.
2022-11-25

  Susen VIP
Här målas kärleken till livet så fint med orden. Förnimmer en styrka i resan från mörker till ljus med en ödmjuk biljett
2022-11-10

    Lena Staaf VIP
Väldigt fint skrivet om den sköna och svåra livsresan. Här skönjes en utveckling och mognad
2022-11-08

  Solstrale VIP
Känner igen orden - igenkänningsfaktor och kanske vi formulerar det likadant på samma vis, just för vi vet vad det innebär att famna livet vi fått i gåva i ödmjuk tacksamhet! Mycket fint och gott att reflektera över!
2022-11-07

  AndLou VIP
Det som varit , har varit. Det som är, är nuet. Framtiden är ett oskrivet blad, där såväl hopp som önskningar kan bli en realitet. Fint skrivet!
2022-11-07

  Sparvögat VIP
Så fint du tecknar kärleken till livet~
som dig är givet…
2022-11-07

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om en inre resa från mörker till ljus.
2022-11-07

    Music mind VIP
Vackert beskrivet om din kärlek till livet trots dess prövningar.
2022-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP