Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För husfridens skull

 

 

hon går där och pysslar

vattnar sina krukväxter

intalar sig själv 

att det onda ska försvinna

 

hon hade äntligen tagit mod till sig

ställde honom mot väggen

om hans surfande på nätet

om hans otrohet

konsekvensen en graviditet

 

hans utbrott, hans vrede

förnekandet

han skrek, skällde

bad henne hålla käften

hotade henne hon skulle

få gå från huset

det skrämde henne

mer än hon trott

 

hon går där och pysslar

vattnar sina krukväxter

"det kommer bli bra"

"det kommer bli bra"

klumpen i magen värker

 

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2022-11-08 13:36



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Lämna knölen.
2022-11-25

  Susen VIP
Klumpen i magen växer för varje rad jag läser. Tyvärr en bister sanning för många. Stark och bra formulerat
2022-11-10

    Music mind VIP
Livet och känslor är komplicerat. Ibland blir man fast för att man inte riktigt vet vad man ska ta sig till och då kanske man som medel för att stilla sin oro går och pysslar med sina krukväxter.
2022-11-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om, dessvärre, mångas bistra verklighet.
2022-11-09

  Cikoria Blå VIP
En sannolik dikt.
2022-11-09

  Kungskobran VIP
Lämna honom fort som fan
2022-11-08

  Solstrale VIP
Starkt och vasst som en kniv är igenkänningen! Bra formulerat!
2022-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP