Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'När kriget är slut, då kommer allt att bli som förut igen'. 'Nej, den tiden är förbi, den kan du glömma'. För mycket länge sedan fanns proggarna. De progressiva grupperna. En av grupperna hette 'Risken finns' o de sjöng om miljön


Risken finns...






...att människor inte förstår sig på saker, när politiker,
nyhetsuppläsare och andra som skall förmedla och söka
förklara vad som pågår, inte kan något om hur att
uttrycka sig så en vanlig människa begriper.

Ungefär som när kassören frågar kunden i kassan,
är det här en apelsin eller en grapefrukt? För att de
har olika kilopris. Alltså förståeliga misstag och inte
så mycket påverkan heller i det fallet.

Men när någon som kan påverka miljoner människor,
pratar 'i nattmössan', blir det något mera allvarligt.
Att råka utbrista 'Kära Göteborgare' när man befinner
sig i Kramfors, är heller inget allvarligt.

Även om det blir 'något att prata om' på arbetsplatsen.
Vad som däremot är att se som allvarligt, är när i god tro
eller kanske fullt medvetet, säga saker som exempelvis
att 'det är fel på samhället'.

När den personen egentligen menar något eller några
organ eller verk, som är till för att verka i kommunens
olika lokaler och ofta lokalavdelningar i landet. Eftersom
samhället är vi alla tillsammans,

skulle väl skulden falla på oss alla och då även 'dig själv'?
(Va? Har du ansvar för dig och de dina, nämen alltså...)
Dessutom har alla ansvar för varandra. Om det skulle
vara på något annat sätt skulle det då alls finnas skola,

sjukvård, polis, brandkår, räddningsstjänst över huvud
taget? Nej, om alla skulle få 'klara sig själv', helt och hållet,
skulle det nog vara som efter tredje världskriget eller på
1400-talet. Jaså, ligger du med brutet ben i skidbacken?

Vem bryr sig? Någon bryr sig, det kan du 'slå vad om'
ifall du är den som råkar ut för en olycka. Någon kan vilja
ha som åsikt att bara förkylning eller inflammation, kräfta
är en anledning 'att stanna borta från jobbet'.

Har du brutit benet är du väl inte sjuk 'på riktigt'? Att
tvingas gå och jobba fast man är ohjälpligt förkyld eller
har brutit fem ben i handen, det är förstås hur vardagen
kan se ut, för någon annan, vill säga.

Men inte för dig, du skulle väl aldrig kunna drömma om
ens, när du lämnar hemmet att du i dagen skall hamna
på sjukhus efter dagens slut, vurpa med bilen eller
drabbas av hjärtinfarkt?




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-12 11:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP