Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


De osynliggjorda massorna revisited.


Nålhandeln


nålhandeln
marscherar vidare,
befolkad av
dess mänskliga maskiner.
lågkastkvinnor,
formlösa kroppar,
ansiktslösa rörelser,
mekaniska verktyg,
överexponerad film.

fålla, pressa, tråckla,
träda, klippa, sy.
mode-löpbandet
går runt och runt
om och om igen
genom lagarna för
tillgång och efterfrågan.
marknadsmässiga
produktionsmål.

produktion
är ett adrenalinflöde.
en täckmantel
för gårdagens cop out
för dagens tomhet,
morgondagens förlorade blick.
styckarbete
är det diplomatiska namnet
på spelet om bitarna.

bitar av själ.
bitar av arm.
bitar av ben.
bitar av senor.
bitar av stolthet.
bitar av smärta.
köttbitar.
bitar av människor.
profitbitar.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Koloristen
Läst 351 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-11-26 08:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen