Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den drömmen sätter jag på repeat ...


Rummet

I mina drömmar
finns ett stort rum
bara för oss
i ditt hjärta
fyllt med de vackraste ting
mästerligt formade
utsökta gobelänger
och mjuka mattor
tätt knutna
ett rum där ljuset flödar
genom enorma fönster
ett rum där skuggorna flyr
en reträttplats
en plats ingen annan känner till

När vi inte är där
längtar vi dit hela tiden
bara där är vi oss själva
sanna och oförställda
öppna och orädda

Under de väldiga takkronorna
skapar vi det unika
det rena och ädla
i doften av vita syrener
vet våra tankar inte av några gränser
till musiken
från känsligt smekta stråkar
utforskar vi världarna

Rummet går i blått
vår färg
blått som himlen och som havet
blått som ett fält med blommande lin

Du har satt upp ditt hår
med smycken av guld
på dina händer gnistrar
diamanter från Orapa
hänförda
av det vita linnet kring dina höfter
jublar mina ögon

Du sprider en doft av svart opium
när vi sitter mitt emot varandra
helt nära
på mjuka kuddar av silketyg
vi tar små bitar av honungskakan
och delar vinet från samma bägare

Du sträcker fram dina vackra händer
mot mina
våra fingrar flätas samman som i bön
vi flyter tyngdlösa i varandras ögon
och uttalar gemensamt orden
alltid samma ord
”Känn mig
som jag känner mig själv”




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-07 14:27



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Gosse, du är i Olympen! Total harmoni i varenda rad. Skulle önska mig den ron någon gång för egen del. Mycket behagligt att läsa.
2022-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP