Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att det kan göra ont att inse...men bara låta tårarna rinna.....


Pappans och sonens kärlek




Grabben kämpar och sliter.
Med jobb, kvinna och liten flicka.
Han var illa ute för tio år sen.
Jag hade dragit bort för att jobba mer.
Jag var inte mogen att vara hans pappa.
Kontakten hölls vid liv.
Han led mer än han berättade.
Jag njöt av min frihet.
Levde rullan som en tonåring.
Men det kostade på.
Började göra ont i magen.
Fick hudproblem och skit med tänderna.
Till slut ser jag till att få sparken från jobbet
för jag var för feg att säga upp mig.
I samma veva får jag höra
att jag ska bli farfar.

vet jag att han fått mig tillbaka.

Jag skäms för att jag inte stod ut där hemma.

Jag känner skuld för den tid jag inte gav.

Grabben gjorde många kullerbyttor
för mitt sveks skull.

Det gjorde så ont.

För jag visste varför.

Jag reparerar nu så gott jag kan.

Flickan är två. En busig ängel.

Grabben kämpar på. Med kvinnans stöd.

Han borde få bättre jobb och egen bil.

Det kommer.

Han vet vad jag känner.

Jag håller om hans huvud, ser honom i ögonen,
säger "jag älskar dig".

Vi kämpar på som de krigare vi är.

Nu minns jag hur det känns att få varma ord
från sin pappa.

Det är allt en man behöver.

Att vara älskad av sin pappa.




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-12-12 08:10



Bookmark and Share


  Peter G VIP
En stark och fin text! Tänker att det är lättare att förstå sin egen Pappa när man blivit Pappa själv, men viktigast är nog alltid att finnas där för sina barn! (och det är inte alltid lätt)

fina och kloka avslutningsrader!
2022-12-16

  Monika A Mirsch VIP
Detta var en av de allra mjukaste, varmaste texter jag läst. Tack Gunnar! Och stora finlandssvenska kramen från grannlandet...
2022-12-15

  kerstin skriver VIP
det är inte alltid lätt att vara förälder.
naket och rörande <3
2022-12-14

  nattversioner VIP
rörande bra skrivet!
2022-12-13

    Lena Staaf VIP
Smärtsamma ord om pappafrånvaro, ack så vanlig men inte desto mindre sorglig. Men bli nu den bästa farfar du kan!
2022-12-12

  angela Täubert fd Jansson VIP
Värmande och utelämnande ord. aaa
2022-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP