Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Julen är barnens högtid, eller?


Julgranen


far i julgranen

julgranen med all dess pynt

har fallit rasat ihop

gran utbytt mot full far

nästan som i Kalle Anka 

som alltid sänds klockan tre

Piff och Puff som leker tafatt

med Pluto

vem som är vem nu

är lätt att se

här finns inga grenar

att gömma sig i

bara tusentals små barr

som letar sin in i varje hörn

som om de flyr denna vinglande jätte

varje julklapp är trasig

påtrampad knölig och ledsen

men de mest ledsna

sitter stela som pinnar i soffan

med stora ögon

barnen som nyss skrattade

här blir det inga julklappar

i form av paket

pappa har redan klappat mamma

och inte var det vare sig mjukt eller snällt

pucklat på tänker pojken

som brukar slåss i skolan

när de retar hans lillasyster

i dag blir det inga julklappar

tomten (pappa) är full

sjunker ner i röran

som han skapat

med en fru någonstans i huset

med två barn vars ögon slutat tindra

en till förbannad jul tänker han

tar sig upp och fumlar med flaskan

en liten hutt eller två sedan är det kalas igen

att resten av familjen surar

kan inte han rå för

jultomten som uteblev

julmaten som har kallnat

snön som sakta faller ner

och utifrån ser huset ut

som ett vanligt hus

bara ett alldeles vanligt hus








Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-12-14 10:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP