Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Fjärde ljuset tänt

Jag läser om paret
som förlorat sitt hem
om dem som stannat kvar
"det är ju inte 1941
sade hon i februari
kriget kommer att bli kort"

Fjärde ljuset tänt
i väntan
på fred

I drömmen sprang jag omkring
samlade de ensamma barnen
ner i den underjordiska bunkern
sången ljöd
över landet
vi sprang hand i hand
flämtande vaknade jag
i min egen säng

Dricker det varma teet
läser om kvinnan som säger

"Snälla, kan ni
inte be de där
pojkarna att
sluta skjuta"

Jag ber snälla
hör hennes önskan

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2022

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-12-18 12:49



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så berörande bön om kriget i Ukraina....tänker jag. Håller med Kajan, tycker också om hur det personliga blandas med omvärlden.
2022-12-20

  Marita Ohlquist VIP
Må fredens öppna händer besegra krigets knutna nävar.
2022-12-19

  Kajan VIP
Det personliga blandas med omvärlden här, och så är det förstås, ingen människa är en ö. Texten når fram i sin mänsklighet.
2022-12-19

  Niliboy
Ja, vi gråter och önskar fre!
2022-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP