Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natten

Natten gör allt värre

Den separerar oss

Vi blir öar

Ensamt lämnade åt natten

Och aldrig kan vi veta

Vad den vill oss

Just den här gången

Ibland klappar den snällt

Förvandlar något fult till något fint

För bara den kan ge magin
Som mörkret bär med sig

Men oftast är den arg och elak

Den vill straffa oss för vad dagen tagit ifrån den

Straffa oss
För att vi gång efter annan
väljer ljuset,
väljer dagen.

Så jag tar mina piller och sommar

Värjer mig inför natten och betalar priset av en sällsynt magi

För i striden mellan mig och natten

Vinner natten alltid




Fri vers (Fri form) av Bluesrunthegame
Läst 76 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-20 12:19



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Här finns ambivalensen inför natten och dess skepnader. Mycket väl levandegjord.
2022-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Bluesrunthegame