Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Änglar i väntan

Jag minns det ofödda barnets
rörelse
när jag står
framför änglabordet

Änglarna sitter
med böjda huvuden
och vingar av vitt gips
i väntan

På en skärm
visar han ett vitt streck
ett hittat föremål
som behöver tas bort

Tiden rör sig
mot barnets födelse
ljusen tänds ett efter ett
på våra bord

I köpcentret
glimmar och gnistrar det
på marken utanför
går jag på upplysta hjärtan

I morgontidningen
läser jag om barnen
som svälter ihjäl
i talibanernas land

I mitt fönster
blommor amaryllis
i mitt minne
konstnärligt dekorerade pepparkakor
och övertrötta barnbarns fniss

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2022

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-12-21 21:29



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Här lever Jesusbarnet intill minnen av skrivarjagets livbärande; och en vag sorg strömmar genom en del bilder. Även Julens motstridiga två sidor skymtas. Det ryms mycket i en stund av livet, likaledes här texten.
2022-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP