Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gudinna

den kvinna som avtäcktes då

saknade han ofta

det oskuldsfulla ansiktet

den koncentrerade barnsliga minen 

med ögonen i dagsplaneringen

när hon bitit lätt i underläppen

 

just då hon glömt

att han fanns i rummet

satt upp luggen

med en hårnål

och sparkat av sig

pumpsen

 

omedvetet kliat sig i huvudet

 

precis när hon undsluppit sig 

en uppgiven suck 

bläddrandes fram och tillbaka

i den rosa kalendern

alldeles i det ögonblick

hon frenetiskt ringat in en rad

 

för att sedan beslutsamt

rita en pil

över till nästa uppslag

dra upp fötterna 

under sig i fåtöljen

och fluffa till kudden bakom ryggen

 

innan hon sett mot honom

och ansiktet fått det där vuxna

och oläsbara uttrycket

 

skulle hans hjärta någonsin

få tillfälle

skulle det kunna återge den sekunden

 

skulle hon då förstå

 

 




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-12-22 16:30



Bookmark and Share


  Månfare VIP
ett fint porträtt om skönheten i ett obevakat ögonblick
2022-12-22

  Ulf Carlsson VIP
Texten är spänningsfylld som pilen på en båge. Avstår tolkning men känner igen situationen.
2022-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP