Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna bilder


Julönskan

Gränser hotas
människor mister sina hem
kvinnor berövas sin rätt
barn mister sin barndom
runt om oss
vara minut

Jag önskar ändå att vi
får finna en smula
julefrid utan måsten
och oberättigade krav

Finna gåvan

Minnas att ett litet barn
föddes hemlös
på vår jord

Kom för att visa vägen
inte för att härska

Utmana oss att älska
dela sorg och glädje
med varandra
lindra nöden som vi möter

Det hemlösa barnet
finns kanske där du är
i den du möter just idag

Är det barnet i dig själv
du måste möta

Hemlös
vilsen
längtar att bli älskad
försonad och förlåten
upptäck att just du
är helt unik

Livets mysterium
finns här och nu
runtomkring i var minut

O Helga Natt!
låt oss finna denna skatt

 

© Eva Hedlund fd. Langrath 2022

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-12-23 17:59



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tycker om.
2022-12-27

  Niliboy
Så fint att man vill gråta!
2022-12-24

  Cikoria Blå VIP
En vacker önskan.
2022-12-23

  Kajan VIP
En sådan fin Julbön, som inte förenklar på något plan. Och det är en verklig utmaning, att hålla hoppet och hjärtat levande. Avslutningsrader att bära med sig.
2022-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP