Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem

vem tände en stjärna i öster

räknar varje bloss som tänds

fyller rymden med änglars röster

minns varje tanke som i kärlek sänds

 

vem målar ängarna vita

känner varje flinga på marken

bistår dem som knega och slita

väcker i vår alla rosor i parken

 

vem sände i natten ett barn

gav det ett namn som kan frälsa

befria ur seklernas garn

dem som mist både sans och hälsa

 

vem siar om frid på jorden

ger löfte om fred och ljus

talar i mörkret de sköna orden

ser i sin nåd till hem och hus

 




Bunden vers av Ulf Lundin VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-12-24 08:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ymer, Hecate, Verdandi, Isis, Ganesha, Gud, JHVH (Yeshua), Psaul, Thoth, Lao Tzu.

Finns olika ord för Xe, men det är alla samma människa, för vi är alla 1.

Fint dikt <3 Sätter igång tankeverksamheten. För det är det viktigaste vi har, hjärnan.
2022-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP