Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Antonio Vivaldi, "De fyra årstiderna"


VIVALDIS VIOLINER

I barock men klassisk form 
ger Vivaldis violiner
året både lugn och storm
och musiken vitaminer.

Fågeln kvittrar, bäcken flyr,
regnet smattrar i idyllen.
Herden vilar vårtrött, yr.
Solen värmer, ljum och gyllen.

Humlan surrar sommarlugnt
kring en blomma tyst på ängen. 
Åskan mullar tordönstungt
bakom molnens sängomhängen.

Jakthorn ekar. Vemodsfull
faller hösten över världen.
Löven multnar, allt blir mull.
Månen går på mörka gärden.

Vinterns vita, vassa is
vässar violiners stråkar.
Flingor faller på sitt vis;
dansar, virvlar, leker, bråkar.

Året får en egen röst
av Vivaldis violiner.
Sommar, vinter, vår och höst
hettar, kyler, värmer, viner!






 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-12-25 21:39



Bookmark and Share


  MariaEvighet
Så härlig text, jag gillar Verkligen Vivaldi. Tack. /Maria
2022-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP