Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I väntan på

 

 

snart är detta året slut

dagar kom, dagar gick

månader gick på ett kick

dags att fatta beslut

 

det nya året nalkas snart

vad blir av alla löften

som vi ger lite på höften

när vettet inte är riktigt klart

 

så hoppfulla och med mod

vi känner oss oövervinnerliga

vi är aningen besynnerliga

så laddade med övermod

 

kanske borde vi tona ner

inte förlora oss i det blå

det illa kan gå då

bättre med klara ögon ser

 

vardag sägs vara trist och grå

men små under där alltid finns

dom man alltid med längtan minns

varhelst man än på jorden gå

 

men när nyårsklockor klinga

släpp glädjen loss och hurra

på tråden ej nån fnurra

lycka till oss alla bringa

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-12-27 10:09



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Alla förväntningar kommer på sne
så är det med de
2022-12-28

  Sparvögat VIP
Fint tecknat om förväntans hopp
som vilar när nyårsklockan
klämtar…
2022-12-28

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att det finns guldkorn i vardagsgruset.
2022-12-28

  Bodingen VIP
Förnyar mitt nyårslöfte varje nyårsafton med att aldrig ge ett nyårslöfte. Men hur fasen blev det där, då ger jag ju ett nyårslöfte iaf...
2022-12-27

    Lena Staaf VIP
Nykter beskrivning av förväntningar inför det nya året. Skruva ner men ta till sig den glädje som finns i vardagen.
2022-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP