Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellandagsrea

 

 

 

Det knuffas och puttas
känslorna svänger
irriterade blickar
på andra blänger

det rycks och det slits
från höger och vänster
all hänsyn försvinner
när det gäller förtjänster

man kan inte säga
att folk där är lea
men jag gillar inte
att trängas på rea

på mellandagsreorna
vill jag inte vara
står utanför och tänker
Nej, det får vara




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2022-12-28 09:34



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Instämmer till fullo; har man varit med en gång så räcker det definitivt. Lite rolig betraktelse : )
2022-12-31

  Eva Helene VIP
Just precis, exakt som jag upplever det! Bra skrivet!
2022-12-30

  Susen VIP
Bra beskrivet. Avstår gärna mellandagsrean
2022-12-29

  Respons VIP
Att konsumera oftare och mera är det stora västerländska mantrat som vill alla bör stämma med i. Skönt att någon ställer sig bredvid kören och funderar på vad vi håller på med.
2022-12-29

  Lehva VIP
Härlig rytm med ett igenkännande innehåll.
Bravo.
2022-12-29

  Niliboy
Nej huga ligen! Fint skaldat!
2022-12-29

  Margit Grell
Härlig takt i texten. Bäst är utanför rean!
2022-12-28

  Maj-Lis VIP
Så är det Men har aldrig varit på en sån rea
2022-12-28

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om hur det kan
kännas att handla i mellandagarna.
Bra ändå att man kan köpa något
man behöver lite billigare.
2022-12-28

  Ninananonia VIP
Bra beskrivet! Jag gillar inte heller att handla i affärer på mellandagsrean.
2022-12-28

  Kungskobran VIP
För många med lite pengar är rean en räddning
2022-12-28

  Sparvögat VIP
En känsla jag delar
tecknar du så väl…

2022-12-28

    Lena Staaf VIP
Målande beskrivning av mellandagsrean! Så skönt att slippa vara där. Jag har ju redan allt jag behöver och blir över.
2022-12-28

  Maria Sundelin VIP
Är inte heller något fan av denna reas första dagar.
Kramar
2022-12-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
Jag håller med!
Var på rea fann plagg
i samma tog annan tag
jag gav upp, i hytt nära
min det prövas, där hörs:
-För litet... Gör ej nå´t!
Jag skulle ju egentligen
inget alls ha! Habegär
är överstort!
2022-12-28

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Det är bättre att vara sansad och lugn hemma i den gamla huven full av minnen än att längta efter en ny och obekväm köpt på språng. Gott Nytt År.
2022-12-28

  Öknens Ros VIP
Nej tack till mellandagsreor!
2022-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP