Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Övergångar

Timme för timme

minut för minut
sekund för sekund
tar du dig
mot ditt avslut

När natten byter dygn
har du överlämnat dig
till ett nytt oskrivet år

Sorgen vandrar
runt jorden hand i hand med glädjen
själar vandrar till ett annat universum
och nyfödda själar öppnar sina ögon
en dag dansar vi kanske samma dans

Utanför fönstret rör sig
grenar med svarta löv
ljuset grårosa bakom
det övergivna huset på slätten

En dörr stängs
en trappa knarrar
i ett nyvaket hus

Hoppets låga
bärs i kupade händer
på sin väg mot solnedgången

©Eva Hedlund fd Langrath 2022

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-12-31 09:44



Bookmark and Share


  Tino
Ja du Eva! Jag läste denna till låten "time". Det var som en scen ur en film. Jag älskar denna stil på texter, och självklart rytmen! Jag gillar särskilt:.."en dag dansar vi kanske samma dans..."
2023-04-01

    Sefarge VIP
Så livsgivande skrivelse!
Med tre glödande
"slutrader"
;)
2023-01-09

  Anya VIP
Tycker om dina besjälningar:
"Hoppets låga
bärs i kupade händer
på sin väg mot solnedgången"

mycket vackert!
2023-01-07

  Susen VIP
En text som skimrande tar mig genom förtvivlan och möter hopp. Magisk bild i harmoni.
2023-01-07

  Niliboy
Mycket vackert å fint å gott nytt är på dig!
2022-12-31

  Kajan VIP
Det är en vacker text, med svärta; lite som livet självt .
2022-12-31

  stormengudrun VIP
Din dikt innefattar hela livet, med en fantastisk bild dessutom:-) Gott nytt År till dig!
2022-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP