Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pantamera för att överleva

Skuggfigurer med utsuddade
samhällskonturer
sitter med likasinnade vänner i busskurer
i skydd från regnskurer
tar en öl och en cigg
staten bjuder

Jag är inte en i gänget än, men tar mig
friheten att känna mig som en
jag får ändå sällskap ibland på parkbänken
mest för att någon vill ha cigg eller en peng
jag bjuder om jag har
lite för att slippa vara ensam och för att
hålla sällskapet kvar

Någon ber om mina druckna ölburkar

Pantamera
inte för miljön utan för att överleva

Jag är både alkoholiserad och privilegierad
gör min samhällsinsats, skriver c-uppsats
på ett universitet där ingen vet att jag på
toaletten öppnar flaskor som jag sänker i ett svep

Sätter mig längst bak för jag känner spritsmak
taktiken är smart
inövad och finslipad
nästintill fulländad

Frågan är bara vad som ska hända med mig sen
för det har jag ingen plan
mina darrande känslor måste någon gång
hitta hem i den här stan

Jag ska söka mina svar i skydd från regnskuren
med en åbro extra stark och av de
som vet allt om livet i busskuren.




Övriga genrer av nattversioner VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-01-01 07:32



Bookmark and Share


  Miley Cyrus Simp I
du pratar nog om

många människor öde.

det är det fina med stor konst.

riktiga konstnärer pekar på det

som vanliga människor missar.

"sometimes i wonder how all those who do not paint compose or dance can deal with the melancholy the panic fear which is inherent in the human psyche"

vi konstnärer kanske är bättre

på att hantera livet

även om vi inte tjänar

så mycket pengar =(
2023-01-01
  > Nästa text
< Föregående

nattversioner
nattversioner VIP