Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det mesta hade regnat bort när jag vaknade


i handfatet tidigt på morgonen
låg lockar från ditt hår
jag hörde barbro hörberg sjunga om
kastanjeblad som paraplyer
volymen var låg

i köket stod kaffekokaren på
och spisfläktens lampa lyste över
ditt läppstift på en flaska
med aska i från igår

i min kropp en känsla
av något lovande för oss två
samtidigt spred sig en oro
som mörka moln på sommaren
när himlen nyss varit blå








Fri vers av nattversioner VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-27 18:43



Bookmark and Share


  bumerang

Känner in i dikten uttryck för nåt sinnligt igenkännbart för mig.
Dubbelheten att i stunden kunna känna både trygg glädjefull lycka samtidigt med den stora genomgripande sorgen.
Den där sorgen som bara är kärlek.
Bäst uttryckt med kaffekokare i ett kök.
välkomnande som din dikt.

2023-03-27
  > Nästa text
< Föregående

nattversioner
nattversioner VIP