Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som ett strå

 

 

När det blåser starka vindar

och jag inte kan påverka det som sker

böjer jag mig ner

likt ett strå på ängen

 

när vindarna bedarrat

reser jag mig igen

och välkomnar lugnets återkomst

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2023-01-04 09:33



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så fint, klokt och tänkvärt!
2023-01-18

  Ninananonia VIP
Skönt att kunna vara så som ett strå ibland!
2023-01-08

  Susen VIP
Finstämda rader med omtänksamt innehåll.
2023-01-06

  Niliboy
Klokt å vist handlat!
2023-01-05

  Blomma-Stjärna VIP
- så klokt sagt!

man måste sluta kämpa
när man inte kan förändra

och att slå huvudet mot en vägg
gör bara illa

bättre då att luta sig tillbaka
och smila!

2023-01-04

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om att det bästa vi
kan göra är att göra så gott vi kan.
2023-01-04

  Öknens Ros VIP
Fint tecknat om livets olika skeenden.
2023-01-04

  Sparvögat VIP
Så fint att inte strida
utan lugnet bida…
Underbart tecknat!
2023-01-04

  BenGust VIP
Yttre trycket temporärt
men inre resningen konstant.
2023-01-04

  Kajan VIP
Fint. Första strofen lever även bra på egen hand med sin enkla skönhet, men den andra bidrar till en starkare helhet.
2023-01-04

  Lottie Ålhed VIP
En följsam och fin dikt.Tänker på sinnesrobönen då jag läser den.
2023-01-04

  Kungskobran VIP
Det är klokt att söka lä när det blåser
2023-01-04

  Maria Sundelin VIP
Ju följsammare vi är ju mer klarar vi, men ibland måste vi vara starka och stå emot
Kramar
2023-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP