Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Kammardikter


Vardagens bestyr

Vi har så olika syn på tillvaron

En världsbild som är mångtydig

Du drar ur din rätt dina egna slutsatser

Jag har mina föreställningar

Olikheter kan attrahera en människa

Likväl som dra ner en människa

Till att bli så jordnära som möjligt är

Du förkastar min syn på tillvaron

Jag tror att din syn är din egen

Du ifrågasätter allt förutsättningslöst

Och kvar blir bara din tomhet för dig

Jag acklimatiserar mig i dessa förändringar

Som ständigt pågår i våra liv

Du är romantiker och flyr vardagen

Jag längtar efter vardagens bestyr

Att vara vid liv i verkligheten i vardagen

Har blivit en sanning jag tyr mig till

Du längtar efter romantiska stordåd

Och hyllar en idiot som startat krig

Jag är försiktig intill gränsen av vad jag förmår

Av ödmjuka skäl står jag här på vår jord

Du vill göra uppror mot det bestående

Och du längtar efter något nytt

Vad blir kvar av våra liv den dag vi dör?

Ty vi människor är dödliga i livet

Fast en del tror sig i ungdomlig manér

Vara odödliga likt vår fader Herre Gud!

 

Taleptox Skrev

Den 20230113

<+>

Dikt tillägnad en romantiker




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-01-13 08:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP