Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Tankar på ett tåg

 

Blötsnön faller utanför fönstret
bildar vita öar
i en bergsskreva

Röster sorlar
blandas som flätor
med våra

Han sätter ena foten
på badstegens översta steg
låter blicken svepa över isen
bänken snöklädda
blåsten böjer ett huvud

Björkarna lutar sina stammar
mot varandra
oberoende av elpriserna
ohotade än

Fem barn har hittats döda
i ett krig de inte startat
en man konstruerar sitt motiv
en annan försvarar sitt land

Ett år försvann i tiden
när orörligheten kom på besök
platser väntar
undrar om isen lagt sig vid bryggkanten

Blåsten blandar sig med elementens sorlande
i tystnaden spelas en inre symfoni av
paustoner, bara för mig
skymningen lindar sig runt husen

©Eva Hedlund fd Langrath 2023

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-01-19 20:34



Bookmark and Share


  Anya VIP
Åhh så bra. du fångar det yttre och inre skeendet så träffsäkert. Känns igen. Sparas!
2023-01-20

  Kajan VIP
Instämmer med ”Solstrale”, en text som kommer verkligheten nära, nära. Det finns något trösterikt i den avslutande strofen.
2023-01-20

  Niliboy
Så fint berättat!
2023-01-20

  Solstrale VIP
En utblickande inblick i världens kaotiska flöde - med en stilla vind, en is, en stege och en brygga/hamn… Alla symboler för räddning! Men en sorg skuggar verkligheten i diktens värld, barnens öde, de sörjande och de förfärade! Med utblickande och inflickande blir texten starkt gripande och verklighetsnära!
2023-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP