Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glasberget

 

 

glöm bort dina sorger och tvivel 

så säger de som ger goda råd 

när hjärtat av sorgen det river 

av försåtligt planerat dåd 

 

ärren inristade i övergiven själ 

hjälpligt lappade och lagade 

ingen ville henne väl 

efter lycka förgäves jagade 

 

för henne var ej kärlek att få 

dömd att på glasberg sitta 

att på de ensammas väg gå 

kunde ej kärlek hitta 

 

när hon trott sig vara säker 

allt var bara lögner och svek 

nej, hjärtat aldrig läker 

allt för männen var en lek 

 

på glasberget hon ännu sitter 

med ett hjärta av frusen is 

hon har blivit sorgsen och bitter 

av alla möten som blivit till kris 

 

 

kanske en dag någon henne ser 

väcker hennes kalla hjärta 

någon som henne värmer 

ser hennes djupa smärta 

 

en man som ej räds hennes attityd 

som ser en kvinna som hon är 

en man som inte är pryd 

en man som i henne blir kär

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-01-23 12:30



Bookmark and Share


  Susen VIP
En svår saknad, där kärleken sviker och lämnar spår. Väl fångat och här framfört med fina rim
2023-01-24

  Kungskobran VIP
Kom att tänka på Gustav Frödings dikt när jag läser din fina dikt

Jag köpte min kärlek för pengar, för mig var ej annan att få, sjung vackert, I skorrande strängar, sjung vackert om kärlek ändå.
2023-01-24

  Sparvögat VIP
Saknadens sårade längtan vilar
i dina fint rimmade ord…
2023-01-23

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om en kvinna som sökte kärleken, men blev sviken och besviken.
2023-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP