Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samtal om meningen med allt som sker

-Allt lidande?

-Gud är allsmäktig.

-Så varför?

-Gud är god.

-Men han tillåter det?

-Han har avsagt sig makten över jorden.

-Till vem?

-Till människan.

-Men det är ju katastrof!

-Nja ...

-Har han lämnat ifrån sig makten för evig tid?

-Nej.

-Så han kommer att ta tillbaka den?

-Nej.

-????

-Vi kommer att be honom ta över igen.

-När då? Jag hoppas det blir snart!

-På ”den dagen.” Ingen vet tiden, inte ens Sonen.

-Men varför får katastrofen pågå?

-Det finns inga katastrofer.

-Vad är det som pågår då?

-Allt som sker har ett enda syfte, att alla människor ska samlas i Guds famn.

-Ett slags tvång alltså ...

-På sätt och vis, planen är att alla människor, av egen fri vilja, ska böja sina knän inför Gud, att varje tunga ska prisa honom som Herre och be honom återta kontrollen och att vi alla ska älska honom i evighet för att han dödade synden men inte kärleken. Att han inte slutade vara Gud. Så besannas ordet ”störst av allt är kärleken.”

-Men Gud har väl också ett val?

-Gud är allsmäktig, men det finns definitivt saker han inte kan göra:

Han kan inte bli ond

Han kan inte döda kärleken

Han kan inte misslyckas

Han kan inte förlora

Han kan inte avsäga sig ansvaret för det han gjort och lägga det på någon annan

Han kan inte överge någon eller någonting skapat

Han kan inte bli något han inte är

 

För han bara ÄR

 




Prosa (Roman) av Ulf Lundin VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-05 16:00



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Livs filosofiskt skriftat!
Håller med om att Gud
Är,men möjligen icke i
nån manlig eller i en
mänsklig skepnad?
Sen får andra ju
tycka som de
vill.
;)



2023-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP