Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Missförstånd

 

 

så lätt att bli missförstådd

ett förfluget ord tolkas fel 

får den andre känna sig förrådd 

det säger en hel del 

 

språkets krokben kan ställa till 

det som sagts i välmening

hur gärna man än vill 

sagd är denna mening 

 

vi är samma andas barn

vi bor i samma land 

men språket är som tovigt garn 

trassligt runt ett band 

 

kanske vi borde ha parlör 

när vi andra människor möter 

då kanske vi hör 

det annars på tålamod nöter

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-02-06 10:29



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
I SMS blir det ibland missförstånd, en feltolkad smiley eller ett missat ord kan ställa till det, bättre att tala med varandra.
2023-02-11

  Solstrale VIP
Ja en parlör eller en bok i förhållningssätt eftersom denna gäller känslolivets förhållande till ord, och vi människor kan lära oss att "sitta ned i båten", avvakta och reflektera innan vi agera!

Din text bereder på ett mjukt fint sätt för att mötas på halva vägen för att nå fram, nå ut, nå in! Bra!
2023-02-10

  Peter G VIP
En fnurra på tråden uppstår så lätt, och det gäller att vara beredd att lyssna på varandra om det ska gå reda ut!

Bra och tänkvärd text!
2023-02-08

  Susen VIP
Snyggt förmedlat om ordens makt som lätt skapar missförstånd
2023-02-08

    Lena Staaf VIP
Språket är som tovigt garn - det var en fin bild! Vi kan inte alltid räkna med att nå fram med våra ord. Orden kan väcka en känsla hos den andre som vi inte räknat med. Man får försöka förklara igen. Och be den andre att förklara också.
2023-02-06

  Sparvögat VIP
Ordens missförstånd, så väl
beskriver du vägen…
Vackert lagda i
fina rim…
2023-02-06

  Kungskobran VIP
Tyvärr går det alltid att missuppfatta om man vill
2023-02-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om de sagda orden som ibland kan missuppfattas.
Trist när det blir så.
2023-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP