Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FJÄRRKONTROLL

De flesta nyheter går mörkt i moll,
så tittaren får sitta där med skammen
mitt i den trygga, svenska TV-dammen
med andra länders dödas protokoll.

Den svenska tittaren har fjärrkontroll
med möjlighet att zappa bland programmen.
I verklighetens blodtörst tystnar lammen,
men apparaten fylls av sagans troll.

Man hoppas TV-tittaren har koll
på skillnaden emellan nej och amen,
för lögner läcker i programmens såll

och sanningen har inte kommit fram än.
Att se på världen med sin fjärrkontroll
bör verka likadant som lusekammen.




 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-10 17:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP