Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vissa dagar

Det finns dagar i februari
som är så oansenliga
Att de inte märks
Den grå himlen känns lätt
Som bomull
Det var halt när jag tog
Min morgonpromenad
Jag fick gå försiktigt
Igår hörde jag fåglarna kvittra
Idag var allt tyst
Det finns dagar som börjar
Utan trumpetstötar
Och kanonskott
Vi går tysta men med hopp
Om att himlen ska öppna sig
Att solen ska värma kinderna
Och snön smälta undan
Igår såg jag en hare
En taxibil kör upp framför porten
Jag lyssnar på ljudbok
Fast lite disträ
Jag är inte hungrig men borde
Få i mig lite frukost
Kaffesmaken sitter kvar i munnen
Nikotintuggummit smackar
Mellan tänderna
Det finns dagar som efteråt
Faller i glömska
Glider in i varandra med natten
Som ett bokmärke instoppat
Mellan dom




Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 92 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-02-12 09:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström