Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Simca Aronde-59, ibland mer rök i cupén än vad som kom ut ur avgasröret.


Ronden i Aronden

 

Likt Lützen-dimma
rökfylldes vår bil
en vag ljusstrimma
såg efter nån mil

farsans pipa glödde
bolmade som fan
tobaksarom strödde
i den vita Simcan

efter andan kippade
rutan ner vevade
moln då ut sipprade
ny luft in slevade

dock klagan hördes
ej i den fick blåsa  
av korsdrag stördes 
ville vevarna låsa

påstod vinden värre
än molnet i cupé
idag är turligt färre
med likadan idé

  




Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-02-21 10:52



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Det måste ha varit rena gaskammaren att sitta i den bilen då. Host, host!
2023-02-22

  Niliboy
En pipa greven skulle smaka…..
2023-02-21

    Lena Staaf VIP
Rolig återblick till bilrökandets ljuva (?) tid!
2023-02-21

  rostspik VIP
Trevlig dikt med retrovibbar.
Hamiltons blandning måste f.ö sägas ingå i det svenska kulturarvet.
2023-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP